tiistai 4. syyskuuta 2012

Onko romuja olemassakaan?


Zilga heitti minua ROMU-haasteella. Kiitos.
Oli hämmästyttävän vaikeaa löytää romuja ,jos romulla käsitetään sellaista esinettä, jolla ei ole enää mitään käyttöä. Niiettä se on ihan romu. Kuleksin kotosalla romuja etsimässä enkä löytänyt! Olisin luullut, että tällaisen kaikki-talteen -ihmisen huushollista edes yksi romu löytyisi, vaan ei. Piti turvautua torpan romuihin. Tuokin vanha savustuslaatikko! Se on romu, pohja puhki ja ihan ruosteessa. Vaan eikö  ole jotenkin kaunis. Olin jo suunnitellut siitä kukkalaatikkoa pihalle!


Torpan "rajametsän" uumenista löytyi tämä ikivanha romu. Romuhan se on alkuperäiseen tarkoitukseensa. Ihan on mennyt rätspoks.  Siihen kyllä voisi jotain värkätä.... laittaa vaikka peikon kurkistamaan tuosta aukosta. Sitten se muuttuisi ei-romuksi, se olisi peikon koti!


Mahtavan alumiinisen kasarisarjan bongasin jätelavalta, roskisdyykkari kun olen. Joku suurkeittiön remontteeraaja oli ne romuna sinne heittänyt. Oitis keräsin talteen. Minusta ne oli niin hienot. Torpalla ovat uusiokäyttöä odottamassa.


Tämä nyt ei varsinainen romu ole, mutta hylätty kukkaraasku kuitenkin. Roiskasin sen  ohikukkineena parvekkeen roskisämpäriin. Kapinahengessä se alkoikin vääntää kukkaa... Sen ilme on vihainen!

Susupetal valmistelee kiireisenä näyttelyään. Haastan hänet kuitenkin  jonkun romun etsimään, virkistykseksi:)
Miiwin haastan myös, sillä hänen tiistaiklassikkokuvansa ovat osoitus siitä, että hänellä on hyvä romusilmä!

18 kommenttia:

 1. Hienoja romuja! Minäkin tykkään aina kuvailla kaikenlaisia romuja ja takapihoja, ne ovat usein paljon mielenkiintoisempia kuin siistit kulissit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se niin, että romuissa näkyy se elämisen jälki, joka tekee niistä mielenkiintoisen!

   Poista
 2. Hauskan kuuloinen haaste! Romut ovat joskus kyllä nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Kaikki vaan romuja kuvaamaan. tämä on ihan sellainen lentävä haaste, johon miusta kaikki halukkaat voivat osallistua!

   Poista
 3. Romujen ruoste ja patinoitunut pinta on kaunista! Onko se siten enää romu, jos peikko on sinne muuttanut ja purkkisi löytäneet uuden käytön :) Orvokkikin halusi vielä kukkia, eikä turhaan kun pääsi kuvattavaksesi :)

  Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan. Meillä tuota romua riittää, eikä siihen tarvita erikoista romusilmääkään ;D Muistankin yhden arkistokuvani, jota kukaan ei voi väitää etteikö se olisi romu! Löytäisinköhän sen kuvan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, jään odottamaan romujasi!:))

   Poista
 4. Romu toiselle on taidetta toiselle. Sinulla on kaunista romua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta haastelet! Kauneus on katsojan silmässä!

   Poista
 5. Niinhän sitä sanotaan: Toisen romu on toisen aarre...:) Rakastan aarteita..

  VastaaPoista
 6. Oi, miten mielenkiintoisia esineitä, romuksi en suostu niitä sanomaan.

  Ei minulla ole romuja, kaikkeahan voi käyttää materiaalina johonkin, mutta yritän nyt löytää jotain....kiire....hengitän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hätä, sitten kun kerkiät....hengitä...hengitä:))))

   Poista
 7. Saman haasteen kimpusssa juuri ähelsin. Ensin tuntui, ettei sellaisia romuja ole, mitä rakkaaksi voisi sanoa, mutta löytyi kuitenkin, kuten sinullakin.

  Kukkalaatikko ilman muuta ja luulen, että linnunpönttösi kelpaa linnulle ihan tuollaisenaan. Linnut eivät oikein uusista tykkääkään.
  Mielenkiintoisia romuja löysit, osan kirjaimellisestikin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, kun pitää joka paikka koluta ja tutkia:))))

   Poista
 8. Samaa haastetta myös väänsin ja ei meinnannut löytyä romua likeltä.:)

  Aika on kirjonut kauniit kuviot ja värit romuihisi.

  Roikkuvat pöntöt herättää melankolisia tunteita.
  Vanha rempottava linnunpönttö kuva olisi Minullakin kesäpaikan nurkilta kuvattuna.
  Pöntössäsi on hyvä peikon asua.

  Ihan kuin jonkun kuppilan kasarit olisivat poistuneet käytöstä, niin paljon on heitetty pois. Hyvä, että pelastit, noihin saa vaikka mitä keksittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tosiaan jonkun suurkeittiön kasareita ja niitä oli paaaaljon, suuresta pienimpään ja kaikki sen väliltä. !

   Poista
 9. Hienoja romuja olet kuvaillut kuleksimasta kameraasi. Kaikella on käyttöä, jos vain keksii. Näethän orvokistakin, se kukkii :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mua oikeesti nauratti kun tuon orvokin huomasin, oli niin hitsin tuima ilmeinenkin siinä roskiksessa kukkiessaan:))))

   Poista