sunnuntai 16. syyskuuta 2012

APUA, KUVATILA LOPPU!


Voi apua, mitäs minä nyt teen, kun en saa tänne enää kuvan kuvaa!  Tila on loppu, ilmoittaa blogger, vai mikä sen nyt ilmoittaakaan.

Tää on nyt ihan pihalla kuin pyykkipoika. Mikä avuksi, neuvoksi?

52 kommenttia:

 1. No apua! Harmittaa, etten osaa auttaa :(

  VastaaPoista
 2. Oi, en minäkään osaa auttaa. Mutta kysyn tällaista, jotta itse ja ehkä toisetkin voisivat välttyä samalta. Pakkaatko kuviasi blogiasi varten pienempään tiedostokokoon? Ainakin foorumeille kuvia on pakattava juuri siksi, että eivät vie niin paljoa tilaa. Minä pakkaan, mutta en tiedä pakkaanko tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpäs ole pakannut! Olenpas minä hölmö.

   Poista
 3. No, voi hitsin hitsi. Aivan kamalaa. Minä en ole huomannut missään kohden bloggeriin muuttaessani, miten paljon on tilaa käytettävissä. Vuodatuksessa se kyllä mainittiin ja siellä pakkasin kuvat. Nyt en ole pakannut, kun olen luullut bloggerin itse niitä pakkaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitus tuli, että 1 gigan kuvatilani on täynnä!! Minulla on tainnut olla aika isoja kuvatiedostoja! En ole torvelo niitä yhtään pienentänyt, saatikka pakannut!

   Poista
 4. Voihan nenä.Minäkin odottelen,että kuvatila varmaan pian loppuu,onhan blogini jo melkein 4-vuotias. Vaihtoehtoja on 2:maksaa kuvatilasta tai perustaa uusi blogi...Minä aina pienennän kuvat,sen vuoksi kai ei vielä ole kuvatilani tullut täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole pahemmin pienennellyt, ja tässä sitä nyt ollaan....

   Poista
 5. No voi harmi...auttaa en muuten osaa, mitä nyt kuullut olen, että jostakin voi sitä lisätilaa ostaa.

  VastaaPoista
 6. Ostin viime keväänä lisätilaa ja se sopimus uusitaan vuoden kuluttua. Yritin miettiä ja hakea tietoakin miten se tapahtui ja minkälaisen määrän ostin mutta en kertakaikkiaan muista. Se ei ollut kuitenkaan kallista. Viestittelen jos lamppu syttyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jostain luin, että tilaa voi ostaa. En sen enempää tutkinut. Mutta jos maksu pitää suorittaa luottokortilla, niin eipä käy. Mulla kun ei oo ainuttakaan luottokorttia!

   Poista
  2. Luottokortilla se tapahtui sen kyllä muistan ja taisi olla Googlelta!

   Poista
 7. Voi hitsi, mikä yllätys, olisi edes varoittanut vähän etukäteen.
  Minulle kävi jonkun blogin kanssa näin, se taisi kyllä olla vuodatuksessa. Mutta en silloin alkanut maksaa vaan perustin toisen blogin, mutta nykyisellä kokemuksella, tuntuu ettei raaskisi jättää kaikkea taakseen. Toisaalta onhan siinä sellainenkin mahdollisuus, että perustaa uuden, mutta linkittää tämän siihen. Älä missään tapauksessa poista tätä, sanoo monia menetettyjä blogeja kaipaava.

  Hyvä että kerroit tästä, että toiset ymmärtävät pienentää kuvansa. Itse pienennän jonkin verran, mutta ehkä en tarpeeksi, koska haluan isoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on kaksi bloggeri blogia. Ja arvaas, molemmissa on sama juttu, elikkä ymmärtäisin, että blogspot-blogien yhteenlaskettu kuvamäärä ei saa ylittää 1 gigabittiä...... luulen....
   En siis saa kumpaankaan blogiini kuvia, :(

   Poista
 8. Hah hah, bloggeri blues iski! Onhan sinullakin WordPress -blogi ja tiedät ettei sieltä lopu kuvatila koskaan! Viisi ja puoli vuotta Parallel Linesiä ja kuvatilasta käytetty 3%, Backyard Beauties kuvatilasta käytetty neljässä vuodessa 2% ja Strechyardin tilasta samoin 2%. Joten....!!!!

  Kuvien optimoiminen nettiversioiksi on myös oiva käytänne, jolla säästää todella paljon kuvatilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siis miten optimoida...???
   Mun kuvat on melko isoja, kun kamerassa on noita megabittejä. ja joskus unohdan pienentää kuvaa muokatessani ja uudelleen tallentaessani. Olenpas ollut todella hölmöläinen.....

   Poista
  2. Sano lepikselle että katsoo minun WP blogia. Se on melkein täyään, ei sielä ole mitään lopumatonta kuvatilaa!?

   Poista
 9. Katsoin, että Sinulla on etusivulla useita postauksia.
  Voisiko se aiheuttaa virheilmoituksen 1mt täynnä?
  Oliko ilmoitus:006 Ota yhteys Blogger-tukeen. Voit ohittaa tämän virheilmoituksen vähentämällä kirjoitusten määrää pääsivullasi. Näin sivusi myös latautuu nopeammin.

  Kokeileppa vähentämällä postausten määrä 1..2, niin näkee vaikuttaako se miten toimintaan.

  Muutakin tulee mieleeni picassasta, en vielä jorise siitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut virheilmoitusta, vaan kun yritin uuteen postaukseen lisätä kuvan, niin tuli teksti ettei käy, kun ilmainen kuvilleni varattu tila 1 gb on täynnä. :(

   Poista
 10. Kuvat kannatta pienentää, niinolen aina tehnyt. tarkistin kuvatilani: Käytössä tällä hetkellä 7 Mt (0,77 %) 1024 Mt:n tallennustilasta. Kaikkien neljän bloginkuvat, siis kannataa pienentää!

  TIlaa voi ostaa lisää, mutta jos et halua tätä keinoa halua käytää niin konstit jää vielä :)
  Eli luo uusi tili, siis ihan uusi. Eri email mutta nimi voi olla Kiiris. Sitten kutsut vanhasta blogistasi uusi itsesi kirjoittajaksesi. Uudella minälläsi on taas 1024Mt tilaa kuviin!! Kun olet antanut kaikki oikeudet uudelle minällesi niin voit poistaa/vähentää oikeuksia vanhalta minältäsi.
  Blogia ei tarvitse vaihtaa tai uusia, vaan se toimii kuin ennen! Nim.merk.kokeiltu on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt menin ihan pyörryksiin.... Miten niin eri email. Eihän minulla ole kuin yksi emaili! Apua miiwi en ymmärrä yhtikäs mitään!

   Poista
  2. Helpompi tehdä kuin selituyksitäni lukea. Aloitat siis luomaan itsellesi uuden emailin :D
   PS. laitin sulle spostii...

   Poista
  3. siis selityksistäni, saati kirjoituksistani... tämä hidas kone pysy perässäni ;D

   Poista
 11. Näkyy olevan googlessa mahdollisuus pienentää jo sinne ladattuja kuvia.
  Google>kuvat
  Klickkaa haluamasi kuvaa, vielä toinen klickkaus kuva suurenee.
  Vasemmalla palkissa muuta kokoa.

  Iso urakkahan se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy tutkia.... jos lanttu enää toimii...

   Poista
 12. Kiiris, laitan omat kuvani talteen Flickriin, josta saa miltei rajattomasti tilaa pienellä vuosimaksulla.
  http://www.flickr.com/photos/amnellanna/collections/

  Kuvat voi säädellä näkymään vain itselleen, myös ystäville ja sukulaisille tai kaikille. Voi säädellä myös niin, että muut eivät voi ladata kuva itselleen, mutta voivat laittaa suosikkikansioonsa Flickriin. (Tein tuon rajoituksen, kun huomasin muun muassa, että joku oli laittanut kokonaisen kansion kuviani eräälle sivustolle omissa nimissään ilman mitään mainintaa kuvien alkuperästä. )

  Lähetän kuvat Flickristä Bloggerin blogeihini, jolloin ne eivät vie lainkaan tilaa blogista. Flickrissä voi kuvia myös käsitellä (Actions/Aviary), suoristaa, leikkiä värien kanssa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuosta flickristäkin jotain kuullu, nähnyt nimen vilahtavan jossain. sen enempää en siitä tiedä.... täytyy tutkia...

   Poista
 13. Tylsä tilanne.
  Mulla meinas käydä kevättalvella sama, mutta jostain blogista luin, että kuvat on syytä pienentää, ennenkuin liittää ne pacasaan. Turhan isot kuvat kun ei kuitenkaan näy isoina, ja vievät vain turhaan muistia. Ts. en ollut tiennyt, että kuvat menee automaattisesti picasaan, ja mullahan oli sit monta samaa kuvaa siellä, kun poistelin ja sijoittelin blogiin uudestaan. Nyt sit olen tehnyt suurta urakkaa, olen vaihtanut kuvia (poistanut picasasta vanhan ja laittanut uuden pienemmän ja se sit blogiin) Hirvee urakka, ja on vielä kesken, teen aina kun on aikaa ja inspstä, mutta kuvatilaa tuli roimasti lisää. Ja nyt laitan kuvan aina ensin picasaan ja sit vasta sieltä sijoitan sen blogiin. Jos tulen katumapäälle ja otan pois blogiluonnoksesta ja sit kuitenkin taas sijoitan uudestaan, ei picasassa ole kuin 1 kuva.

  Tuota Hietattaren ohjetta en löytänyt. Mun kone ei anna kuvan naputtelun aikana/jälkeen mitään vasemman puoleista palkkia.

  Tsemppiä ja pitkää pinnaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh, näitä juttuja täytyy sulatella... Kiitos orvokki opastuksesta.

   Poista
 14. No voi harmitus. Hyviä neuvoja olet saanut, pienennys ja tuo Miiwin ohje.

  Tai sitten tee niin kuin Lepis ja minä: Worpdressin kuvablogissani on kohta 1000 kuvaa ja kuvatilasta on käytetty 4%.

  tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jo onkin se yks kuvablogi WP:ssä... täytyy istua, juoda lasillinen viiniä ja miettiä...

   Poista
 15. Orvokin tavoin olen myös tehnyt, poistellut turhia kuvia. Niitähän tulee esim. jos kokeilee eri bannereita, tahi vaihtaa kuvaa postaukseen.
  Aloin tyhjentämään turhia kuvia googlen tilassa, aika kasa jo on, vaikka tämän eri gmaililla olevan blogin aloitin hiljattain.
  Kuvat pienennän aina ennen blogiin latausta n.600x resoluutio vaakatasossa, koko n. 120...150kb.

  Googlen kuvien muokkauksiin pääsee:
  Kirjaudutte ensin gmaililla sisään.
  Näytön yläreunassa olevassa palkissa oikealla lukee "LISÄÄ",
  sitten klickkaate valokuvat, sen jälkeen klick "albumit",
  näin aukeaa kuvat eteenne.

  Toivottavasti ottaa selvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt kelata... miten minusta on tullut tämmöinen ymmärtämätön...
   Miljoonasti kiitos!!!♥

   Poista
 16. Minä en tiedä mistään mitään, mutta kummalta kuitenkin kuulostaa. Toiset näyttävät olevan viisaampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itsekin olen ihan pihalla, kertakaikkiaan:(

   Poista
 17. Jos kerrot mulle mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät, niin saatan osata kertoa miten optimointi tapahtuu. Se on lähes sama asia kuin pienentäminen ja sitten vähän lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshop C4 on mulla ja tietty Picasassa jotain.

   Poista
  2. Photoshopissa on sisäänrakennettu optimointikone. Kuvia muokatessani, sitten kun se on mieleinen, vaihdan ensi kuvan pikselimäärän. Eli Image -> Image Size -> otan pois päältä seuraavat: scale styles, constrain propotions ja resample image. Sitten vaihdan resoluution 72 pixels/inch (näytöt eivät ole enempää). Varsinaisen kuvan pienentämisen teen aina Crop-työkalulla. Sitten menen File-valikkoon ja valitsen sieltä Save for Web & Devices -> aukeaa uusi ikkuna, jossa säätelen kuvan kokoa niin kauan, että sen latausaika on alle 20 sekuntia. Huom! Tämä toimenpide liian pitkälle vietynä saattaa pikselöittää eli huonontaa kuvan laatua radikaalisti.
   Sitten vain tallennan. Mulla on oma kansio nettiin tuleville kuville ja joskus otan niistä välikopioita toiseen. Alkuperäiset jätän aina koskemattomiksi.

   Poista
  3. Minulla on Elements ja pidän ruksit ja pienennän myös kuvan, leveys pikselit 640 tai 800, (haluan tehdä aika pieniä) Save for Web kohdassa säädän koon n. 100kt, tarkkailen esikatselusta laatua. ;) Lopputulos sama:D Samoin oma kansio nettikuville ja alkuperäiset koskemattomana!

   Poista
  4. Kiitos lepis, kiitos miiwi! Tässäpä tulikin rautaisannos hyödyllistä tietoa. Täytyy näin minunkin jatkossa toimia, ettei jatkuvasti tarvitse olla miiwin kimpussa :)

   Tuo nettikuvakansio on hyvä idea.

   Poista
 18. Peikko kannustaa kuuntelemaan osaavien neuvoja :)

  VastaaPoista
 19. Minulla oli noin vuosi sitten sama ilmoitus. Asia ratkesi, kun ostin 10 eurolla vuosiksi uutta tilaa, google sitä möi. Siitä tuli ilmoitus, haluanko ostaa kuvatilaa. Niin tein. Iso homma lähteä vapauttamaan tilaa pienentämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorititko maksun luottokortilla vai miten? Minulla näissä nettikaupoissa on se ongelma, kun mulla ei ole ensimmäistäkään luottokorttia...!

   Poista
 20. Minulla on lähes kaikki kuvat Photobucketissa, josta linkitys on helppoa blogeihin. Sieltä ei kuvatila pääse loppumaan. Ja - on ilmainen kaiken lisäksi. FlickR on ihan ok myös. Kuvissa käytän "vain" 1000 px leveyttä ja tallennan keskivertolaadulla (photoshopissa laatua 8 (korkein on 12), kun on kyse vain nettiin laitettavista kuvista. Jos ei ole tarvis nähdä kauhean suurina kuvia, niin joku 640px riittää mainiosti nettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa noitten kuvakokojen suhteen. Vähän tarkistelin, niin mun kuvat megabiteissä on valtavia tiedostoja!
   Minulla onkin paljon opettelemista ja sulattelemista kaikkien uusien juttujen kanssa....bucketit ja flickrit ja vaikka mitä.

   Poista
 21. Niin kävi minullakin ja menin photosoppiin ja sitä kautta laitan kuvat nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienennys on kyllä ihan ehdoton juttu.

   Poista
 22. Vastaukset
  1. Minulle tuo photobucket on vieras, mutta photoshopissa nyt kuuliaisesti pienennän kaikki nettiin laitettavat kuvat!

   Poista
 23. Katsoin itse juuri, että minulla on 3.0GB:stä jäljellä 16%. Saisin ostaa 10GBtä lisää $99. Satasella saisi jotain muuta hauskaa! Taitaa olla työtä edessä täälläkin!

  VastaaPoista