sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kuvakoon pienentäminen ja optimointi syyspäivää tasatessaVaahtera keikistelee syyspäivän tasauksen valossa!

Huomenta kaikki aamuvirkut ja myöhäisheränneet. Harvinaisen pitkäuninen yö takana, peräti neljä tuntia!  Eihän minun siitä pitänyt kirjoittaa, vaan tästä kuvasta ja sen optimoinnista. Kun kuvatilani loppui, sain hyviä neuvoja, opastuksia. Miiwi pelasti blogini (molemmat) ja lepis neuvoi kuvan pienentämisen ja optimoinnin niksit.
Tämän vaahterakuvan alkuperäinen koko oli 3,4 megabittiä!!! Tämän kokoiset kuvat syövät kyllä kuvatilan äkkiä poskeensa.

Lepiksen neuvoja noudattaen sain kuvakoon pienennettyä 207 kilobittiin! Eikä vielä pahempaa pikselöitymistä näy, jos nyt ei ihan suurennuslasilla katsele. Vielä kuvan laatu kestää jopa yhden click-suurennoksen.

Tämmöiset toimenpiteet (lepiksen opastus)  suoritin:
Photoshopissa on sisäänrakennettu optimointikone. Kuvia muokatessani, sitten kun se on mieleinen, vaihdan ensi kuvan pikselimäärän. Eli Image -> Image Size -> otan pois päältä seuraavat: scale styles, constrain propotions ja resample image. Sitten vaihdan resoluution 72 pixels/inch (näytöt eivät ole enempää). Varsinaisen kuvan pienentämisen teen aina Crop-työkalulla. Sitten menen File-valikkoon ja valitsen sieltä Save for Web & Devices -> aukeaa uusi ikkuna, jossa säätelen kuvan kokoa niin kauan, että sen latausaika on alle 20 sekuntia. Huom! Tämä toimenpide liian pitkälle vietynä saattaa pikselöittää eli huonontaa kuvan laatua radikaalisti.
Sitten vain tallennan. Mulla on oma kansio nettiin tuleville kuville ja joskus otan niistä välikopioita toiseen. Alkuperäiset jätän aina koskemattomiksi.


Nyt olen vannoutunut kuvanpienentäjä, sillä säästää ihan huisisti tilaa. Myöskin tuo kansio nettikuville oli hyvä kikka. Nyt sitten yhdestä kansiosta näen, mitä kaikkea olen nettiin änkenyt. Siis tästä eteenpäin.

Syyspäivän iloja kaikille!

32 kommenttia:

 1. Apua, ihan hepreaa minulle. Mulla varmaan loppuu tilat, kun en ole yhtään kuvaa pienentänyt. Mutta mikä vaiva noista ¤%%&/&)/¤¤#())=) !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onhan siinä pikkusen vaivaa, mutta isompi vaiva oli kun blogejani pelastettiin:)

   Poista
  2. Vieläkin vähemmällä pääsee, kun tiputtaa siellä valikossa vaan pikselimäärän esim. 1000x tai jopa 640x (leveys tai korkeus, riippuen kuvan suunnasta). Kaikki rastit saa jäädä paikoilleen eikä kuvan koko siltikään ole suuri. Kun pienennyksen jälkeen tallentaa kuvaa toisella nimellä (ettei alkuperäinen suuri kuva katoa), niin muistaa vaan pienentää siin avautuvassa pikkuikkunassa (Jpg Options) Quality kohdan vaikka 8 (oletus lienee 12).

   Poista
 2. Huomenta,

  hyvä että sait neuvoja. Kuvan pienentäminen on todellakin ihan must.

  Tauko meneillään, kaksi tuntia huhkittu taulujen parissa...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh.... istahda, ota kupponen kahvia ja hengitä. Ja mielikuvittele, että aurinko paistaa :)) Lähetän sen sinulle, tuolta pöytälaatikostani:)

   Poista
 3. Nykyään pienennän itsekin omat kuvani, kiitokset sinulle, kun ilmiannoit tämän ongelman ja suuri kiitos Miiwille opastuksesta. En käytä Phtoshoppia, mutta pienenee ne Gimpilläkin.

  Sateessa päivää jatketaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on ihanaa, kun on ystäviä jotka neuvovat!
   Harmaassa mennään täälläkin. Toisessa blogissani ryhdyin kapinaan harmautta vastaan:)

   Poista
 4. Tuo tuntuu kyllä aika monimutkaiselta. Olen kyllä pienentänyt ihan alusta asti kokoon 800x600 ja kävin katsomassa Siiralla, jolla on vanhin blogi, niin siellä kuvatilaa on käytetty 2 %. Eli kyllä tuo vanha pienennyssysteemikin aika hyvin toimii. Minulla on offisessa kuvankäsittelypuoli myös, muuten en sitä käytä, mutta kuvan pienennys sujuu helpolla. En tiedä onko se riittävä, mutta ei noin vaivalloinen. Saa riittää minulle. Pääasia kuitenkin, että pienentää, sehän on tärkeintä.

  VastaaPoista
 5. Olet saanut kyllä hyviä neuvoja kuvien pienentämisen kanssa.
  Mä olen pienentänyt alusta asti, mutta nyt varmaan pikapuoliin alkaa kuitenkin bloginkuvatila täyttyä, että sitten en tiedä mitä teen..luultavasti uudenblogin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin niin hömelö, että pienentäminen alkoi nyt vasta!!

   Poista
 6. Olen maailman huonoin lukemaan ohjeita mutta aina sitä kädestäneuvojaa ei ole lähellä :)
  Mietin tässä minkälaisen kuvankäsittelyohjelman valitsisin.
  Tämä neuvojen ja ohjeitten jakaminen on kyllä erittäin reilua täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niin monet avut ja neuvot olen saanut. Aivan loistavaa toimintaa!!!

   Poista
 7. Mistähän tuon voi tarkistaa, että paljon on kuvatilaa kuluttanut. Minulle ei siis ole mitään ilmoituksia kuvantilan täyttymisestä koskaan tullut. Alusta asti olen kyllä kuvat pienentänyt ihan vain Photarissa muuttamalla kuvan kokoa säilyttäen skaalauksen.

  Eli minulla täpät noissa kaikissa mainitsemissasi kohdissa ja sitten vain muuta kuvan leveyden haluamakseni ja Photari skaalaa korkeuden suhteessa. Sitten vaan tallennan kuvan jollain nimellä ja alkuperäinen jää sellaisekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en tiedä mistä sen näkisi. Mitään ennakkoilmoitustakaan en saanut, yhtäkkiä vaan loppu ja piste. En ollut aiemmin pienentänyt kuviani lainkaan. Nyt sen teen.

   Poista
  2. Kuvatilan voi tarkistaa seurtaavasti:

   Kirjaudu tilillesi osoitteessa https://picasaweb.google.com/lh/myphotos ,
   Sielllä ovat kaikki kuvakansiosi ja alalaidassa näkyy käytetty/vapaa tila.

   Poista
  3. Kiitos taas tästäkin tiedosta ystäväiseni♥

   Poista
 8. Se crop-tyäkaluhan on rajaukseen eli sillä voi rajata ns. löysät pois kuvasta. Noin muutenhan se ei pienennä kuvaa, ainoastaan rajaa (joka sekin tietty pienentää, jos rajaa tosi paljon) :D

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen alkanut pienentää kuvia, mutta niitähän katsoessa saa vähän isommaksi kun klikkaa.. Minä oon ihan pöllö tässä tekniikassa, poika vähän klikkailee jos parannuksia tarviin.
  Sinulla on tuo vaahtera ihku-ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtera näytti niin nätiltä tuossa meidän pihalla, kun siinä oli vain yksi kohta syksyn ruskassa! Juu kannattaa pienentää.

   Poista
 10. Hienoa! Näin se oppi kulkee eteenpäin mukavasti :)

  Ja tuosta hommasta mitään vaivaa ole, onhan se kuva tallennettava joka tapauksessa ja aivan sama tekeekö sen optimoinnin kautta vai save as -kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät neuvot annoit. Ei oo todellakaan mitään vaivaa. Katsoin, että hyvät neuvot kannattaa jakaa eteenpäin:)))

   Poista
 11. Ihana kuva;kyllä syksyn värit ovat upeita! Minä olen ihan blogieni alusta lähtien,eli about 4 vuotta,pienentänyt kuvia ja sen vuoksi ei minulle vielä ole tullut sitä ilmoitusta vastaan.Mutta varmaan jossain vaiheessa tulee,koska olen bloggaillut jo noin kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahterat on nyt niin niin kauniita, ihan henkeä salpaa niiden väriloisto!

   Poista
 12. Ihan hyvältä kuvasi näyttää, vaikka onkin pienennetty. Kauniita syksyn lehtiä :)

  Hyvä kun sana kiertää, ettei monelle käy kuten sinulle. Ja aivan sama miten pienentää, kunhan vai pienenee ;)
  Ilmaine helppo ohjelma homaan on myös PIXresizer. Voi ladata vaikka täältä: http://fi.phpnuke.org/fi/download-item-view-g-m-m-a-v/PIXresizer.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos miiwi. Niin loistavaa yhteistyötä löytyy blogittajien kesken. Sinultakin nyt uusi kikka.
   Kyllä varmaan löytyy jokaiselle mieluisin tapa kuvan pienennykseen.!

   Poista
 13. Vaahtera on hienoimpia syysvärittäjiä, eikä pienennys vie sen loistoa minnekään.

  VastaaPoista
 14. Uteliaisuuttani menin tuonne Save for Web & Devices -sivulle. Mutta mitä sä teet siellä, jotta saat ne lataussekunnnit muuttumaan eli pienenemään.????
  En ole tuolla koskaan käynyt, ja pienennän suoraan fotoshopissa.
  Syksyistä maanantaita Sinulle.

  VastaaPoista
 15. Sattuipa hyvään rakoon. Minulta loppuu tila, kuvani ovat 4000-5000 kokoisia, mistä WP Help sanoi, että hurjia, pienennä hyvä ihminen. Vaan kun en osaa. Nyt opettelen tämän. KIITOS sinulle ja lepikselle. Ja muten, miten saat tuohon kuvaan sen näkymättömän oikean reunan? Tulisitko, kuule tänne kädestäpitäen näyttämään. Saat yösijan ja ruuan! Vien sinut merelle! Leivon suklaakakkua!

  VastaaPoista
 16. Hitsi, kuvaan tajuaisin tuon pienennysjutun.

  VastaaPoista