lauantai 12. tammikuuta 2013

Unen ja valveen rajamailla Myrskyluodolla

Istuin luodolla, kuuntelin tuulen huminaa. Aallokko oli tuonut rantaan sileäksi hiomansa puunkarahkan, joka rytmikkäästi keinahteli kevyiden aaltojen mukana. Odotin Jannea tulevaksi. Aurinko teki laskuaan. Mastoa ei näkynyt. Vieläkään...


Kaunis musiikki hävitti muut äänet. Kohennan tyynyjä, oikaisen silmälasit...


Purjeet näkyivät kallioluodon takaa, vihdoinkin! Keitin kahvit ja aloimme perata kalaverkkoa, kohmeisin käsin. Veidin peittoa päälleni, kädet peiton alle.... Saalis on hyvä, sanoi Janne, saadaan kalaa suolaankin... Hämärissä, musiikin soidessa...Minulla oli ihana yö Myrskyluodolla. Kunnes syväuni kaappasi matkaansa, autuaasti, oman purteni kuljetettavaksi.. 
.

Mitä sinä teit viimeyönä?

33 kommenttia:

 1. Vastaus kysymykseesi: Olin tajuton, näkemättä mitään, kuulematta mitään.
  Aamulla puolikuuden aikaan Tipi puri päästä, kuten lähes joka aamu samaan aikaan. Silloin sen mielestä on nukuttu tarpeeksi.

  VastaaPoista
 2. "...oppii luodolla kielen, puhe turhaa on ja lause tarpeeton"
  yöllä suunnittelin kaikkea, vähän murehdinkin ja mietin lausetta "tässä ja nyt" en tuhlannut yötä (taaskaan) nukkumiseen. Ihania postauksia ja kuvia olet taas tehnyt, kiitos! Kommentoimiseni on ollut nolon nollaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, uneton sinäkin! Joku on joskus sanonut, että nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin... hmm... tiedä tuota, minulla ainakin on tilit tyhjillään.
   Kommentoiminen, ystäväiseni, on vapaaehtoista ja aina ei jaksa, tiedän itsekin.

   Mukavaa lauantaipäivää sinulle, vihreän maan tyttö!

   Poista
 3. iiiik! Nyt vasta huomasin tuon mukisi - aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, väsäilin noita pari vuotta sitten. Jokunen on jäänyt hyllyyn omaan käyttöön:))

   Poista
 4. Myrskyluodon Maija voisi olla nyt ihan toisenlaista katsottavaa kuin silloin nuorena. Silloin kun se tuli TV-sarjana, oli pienet lapset ympärilläni ja elämä toisenlaista kuin nyt.
  Tuohon kysymykseesi: Olen todella kova uneksimaan todentuntuisia unia. Olen mm. matkustellut paljon ;) Mutta viime yöstä muistan vain yhden pätkän, joka ei ollut mitään mukavaa. Laitoin vainajaa....viimeisestä todellisesta laittamisesta on jo yli kuukausi, joten siitä ei ole voinut jäädä mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unimatkustelu onkin ihan mukavaa... tuo vainaja juttu taasen ei. Ja todellakin, Myskyluodon Maijaa (posti toi eilen) katselin aivan uusin silmin, kuin silloin nuorena. Ja kun sen saa katsoa yhteensoittoon koko paketin, niin tunnelma on ihan toisenlainen. Seitsemän tunnin paketti... aah. Eväät pöydälle ja sohvalle:)

   Poista
 5. Viime yönä tein hyvän tilin, nukuin kuin tukki :)
  Täällä menee teatterissa Myrskyluodon Maija, pitäisi varata liput!
  Edellisen kommentin perusteella huomasin tuon mukin viisauksineen, hauska idea! Olet kyllä luova!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, olet vaurastunut:) Hyvä sinä.
   Mukin viisaus on lainattu Matti Nykäseltä:)))
   Voisi olla ihan hyvä teatteriesityksenäkin, tuo Myrskyluoto. Itse saalistan ja keräilen noita vanhoja hyviä sarjoja, joita voi tylsinä öinä ja päivinä katsella.

   Poista
 6. Olin viettämässä juhannusta, olimme asuntovaunulla, mutta paikassa oli liikaa porukkaa ja siirryimme sitten johonkin saareen??? Oli siellä kaikenlaista muutakin sählinkiä, mutta olkoon nyt.
  Myrskyluodon Maija on ihana. Vähän saman tapainen, mutta kirjana vielä hienompi on Katriina, mutta kuka ihme on kirjoittaja, vaikka niin hyvin tiedän. Nyt pätkii taas. Kirja kuvaa samaa aikaa. Herättää paljon ajatuksia...
  Mutta musiikki puuttuu, se on niiiiin upeaa Maijassa. Minulla on se sekä Karita Mattilan laulamana että soitettuna. Nautin.
  Nauti sinä viikonlopusta :-)

  VastaaPoista
 7. Oi sinäkin olit saarella! Tuo Katriina onkin minulle tuntematon. Voisi olla hyvääkin katseltavaa....

  Mukavia öitä ja päiviä viikonloppuusi, Uuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla katsottavaksi, luettavaksi ainoastaan. Mutta hieno kirja on...

   Poista
 8. heh, nukuin, kun edellinen yö meni valvoessa.

  VastaaPoista
 9. En (onneksi) juuri koskaan muista uniani, nukun tajuttomana.

  Myrskyluodon Maijan seurassa aika kuluu varmaan ihanasti, luodolla on kaunista.

  VastaaPoista
 10. Katsoin aikoinani koko sarjan telkasta ja tykkäsin. Musiikkikin on myös minun makuuni. Hienoa, että Myrskyluoto pystyi johdattelemaan sinut unten maille.
  Minä nukuin viime yön jokseenkin hyvin, sillä edellisyönä olin noussut neljältä kutomaan ja ihmettelemään hiljaista aamua. Koetin kyllä varmistaa, että nyt uni tulisi ja sitä riittäisi aamuun ja menin sänkyyn sudokun kanssa. Eka yritys meni pieleen, pyyhin kaikki numerot pois ja aloitin uudelleen onnistuen lopulta. Sitten vedin peiton korville ja toivoin mielessäni, pysykää oravat omissa unipaikoissanne, älkää tulko talon katon alle rapistelemaan. Näin unta pitkästä pakenemisesta, joka jatkui ja jatkui, joku ajoi takaa, heräsin, mutta nukahdettuani sama uni jatkui. Ei painajainen, muttei niin mukavakaan uni. Heräsin aamukaffekutsuun ja mietin, mitäköhän sekin uni tarkoitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että uni tuli. Pakenemisunet eivät ole kivoja.... itsekin niitä olen joskus katsellut ja samoin miettinyt, että mitähän se oikein tarkoittaa.

   Poista
 11. Viime yö oli puolikkaan napin yö. Jossain vaiheessa meni filmi poikki, ei ollut unissa Myrskyluotoa eikä Jannestakaan tietoa, olisi edes soinut musiikki, mutta ei..
  Aamu valkeni, tai ei valjennut, mutta tuli ja tekemättömien töiden lista piteni jälleen. Sohvaperunapäivänä ei edes perunat kypsy keittämättä..Et silleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt lääkäriltäni saada unilääkettä, mutta ei. Hän on kyllä .... sanonko. ei käsitä tilannettani laisinkaan. Hyvä että filmi meni poikki. se on aina parempaa kuin pakkovalvominen. Minullakin sohvaperunapäivä, vaikka sainkin imurointikohtauksen. Haleja sinulle ystäväni.

   Poista
 12. Olisinpa nyt nähnyt jonkun hassuista unistani, vaan en. Iltasauna rentoutti syvään uneen, ei filmin filmiä pyörinyt. Aamulla 5.20 heräsin taas reippaana työvuoroon.
  Sinulla oli hyvä unifilmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. työssäkäyvän on syytä nukkuakin yönsä, muuten ei jaksa. Myrskyluodon Maija, rauhallisuudessaan, kauniine maisemineen kera ihanan musiikin vaivutti minut hetkeksi.

   Poista
 13. Yleensä näen unia ja jopa muistankin ne, mutta nyt en muista mitään. Taisi olla sen verran vahva antibioottikurin alku, että muistikin meni :)
  Tuota mukia ihastellen katselin...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että nukuit. tauditkin paranee paremmin. Juuh, muki on pari vuotta sitten tehty, kun innostuin.

   Poista
 14. Kun nukahdin , nukuin aamuun asti. Aamulla en muistanut uniani.
  Ehkä ensi yön unet jäävät mieleen. Usein olen unissa matkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukkina nukuttu yö on ihan ihanaa! Kuten unimatkatkin.

   Poista
 15. Ihana tuo elokuva,muistan vieläkin.Menin aikaisin nukkumaan harvinaisen pääsäryn vuoksi,ja nukuin poikkeuksellisen hyvin klo 6 asti aamulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku ihana rauhallisuus tuossa elokuvassa ottaa mukaansa. Upeat maisemat , yksinkertaisuus. On se hyvä.

   Poista
 16. ♥ ihana postaus. minä nukuin niin etten muista mitään viime yöstä :) Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös sinulle riitta sinikka!

   Poista
  2. Miten ihana tunnelmapläjäys tässä olikaan, kesällä istahdin kun muka autoin muuttokamppeiden lajittelussa kaveria ja luin pätkän iki-ihanaa mMrskyluotoa..Viime yönä luin vähän uutta Utriota ja sitten muita outoja tarinoita, lapsenlapsi oli yökylässä ja valloitti sänkyni, joten patjauduin niiden kanssa lattialle ja nukuin vähän katkonaisesti:)

   Poista
 17. Kainalossa möyrivät lapsenlapset ovat niin ihania! Omani ovat jo sen ikäisiä, etteivät enää kainaloon tule:(
  Kiitos Mustis.

  VastaaPoista