torstai 1. joulukuuta 2011

HYVÄÄ TALVIKUUTA RAKKAAT YSTÄVÄT!Parvekkeelta tapahtuva ympäristön tarkkailu ei kerro talvesta. Näkymä ei kerro, että on jo talvikuu. Hesarin yleisöosasto tiesi kertoa, että tämän kuun nimi Joulukuu, on kaupallinen keksintö, joka syrjäytti Talvikuun. Wikipedia tietää kertoa, että: Suomessa joulukuun alkuperäinen nimi on ollut talvikuu, mutta 1600-luvulla nimi vaihdettiin kristilliseksi joulukuuksi. Totta tai ei, mutta minustakin talvikuu on kauniimpi nimi. Kuvat eivät vaan kovasti talvesta kerro, sillä siihen mielletään valkoisuus, harmaus. Parveketarkkailija ottaa ilolla vastaan tällaisen talvikuun.

Vanhankaupunginlahdella vesi kulkee vapaana ja autojen nastarenkaat rapisevat paljaalla asfaltilla:


Lähempi tarkastelu siirtolapuutarhaan harhauttaa luulemaan kevään olevan. Kesän odotuksen:


Kumpulan kasvitieteellisessäkin on rivistöt valmiina kevään vastaanottoon. Ruoho vehreää:


Ja entäs tämä sitten. Oma tammimetsäni. Se senkun jatkaa kasvuaan ja tuuheentuu:Hämmentävää, onhan sentään jo talvikuun ensimmäinen päivä.(Kuvat on toissapäivänä napsittuja). Säätiedotus lupaa edelleen tavanomaista lämpöisempää! Eteläisiä virtauksia!

HYVÄÄ TALVIKUUTA RAKKAAT YSTÄVÄT!


15 kommenttia:

 1. Palstaviljelmät näyttävät kylvöä vaille valmiilta. Tällainen talvi on aivan ihanaa, saisi jatkua uuteen kasvukauteen saakka :)

  VastaaPoista
 2. Minulle tällainen Talvikuu sopii oikein hyvin (niin nimenä, kuin säänkin puolesta), vaikka maailman ilmastolle tämä ei kai ole oikein hyvä juttu! Aurinkoa tervehtisin yhtä suurella sydämellä, kuin KP näyttää tekevän! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää Talvikuuta sinne Viherlandian tammimetsiin. Siirtolapuutarhakuvasi on suloisista suloisin. Tuntuu kuin olisin siirtolapuutarhafani.

  VastaaPoista
 4. Melko vihreältä näyttää maa vielä. Hieno tammimetsä :)

  VastaaPoista
 5. teetee, sopii mainiosti minullekin!

  kaanon, siirtolapuutarhahäärinää on hauska katsella. Tosin nyt siellä on melko hiljaista. Iltaisin kyllä tuikkii kauniita koristevaloja!

  Mimi, kiitos :))

  VastaaPoista
 6. Tästälähin sanonkin kaikille olen syntynyt talvikuussa. Mutta, vaikka olen talvikuun lapsi
  pidän enemmän kesän lämmöstä.
  Niin tammenalut, kuin korttikin ovat ihania!!

  VastaaPoista
 7. Tuo siirtolapuutarhakuva on mainio. Todella ei uskoisi marraskuun viimeisenä...
  Ja tammenalut ovat noin hyvin vauhdissa tähän aikaan vuodesta...

  VastaaPoista
 8. Aamulla aikaisin kun ajoimme äidin luo 85-vuotissynttäreitä ja samalla joulua valmistelemaan, sai olla varovainen, sillä tie oli mustaa jäätä. Tuntui talvikuulta. Aamupäivällä aurinko paistoi ja oli kaunista, talvikuu hävisi jonnekin ja pellot viheriöivät. Nyt tuulee niin, että pelkään pitkien mäntyjen kaatuvan talomme päälle. Tuuli kuu taitaa olla. Talvikuu on kyllä hieno nimi. Kiitos nimen taustatiedoista :-)

  VastaaPoista
 9. Talvikuu. Ihana. Nyt voisimme nimetä kaikki kuukaudet uudestaan. Vaan hennommeko tammikuun nimeä vaihtaa kun sinulla jo tammimetsä niin hienosti alullaan, kohta kukoistukseen puhkeaa, kuorestaan kohoaa.

  Aukeavat sinulla hulppeat ja kiinnostavat maisemat koti-ikkunastasi. Elämää tulvii - ja luontoa.

  VastaaPoista
 10. sirpa, kiitos. Kesäiset säät ovat minunkin mieleen.:)

  pappilanmummo, siirtolapuutarhan tähyily on mukavaa. Nyt on mökkien pihoilla kauniita valaistuksia. Kesäisin se on kuin värimeri, niin tulvillaan värejä ja kauniita istutuksia.

  Usva, musta jää onkin vaarallista. täytyy olla tarkkana aamuisin. Mmmhhh Tuulikuu, ihana. Se täytyy antaa jollekin kuulle nimeksi, jos saan sitä lainata.!

  Lastu, paljon on luontoa, vaikka asustankin keskustan laidalla, siitä tykkään. Aloitin viimesyksynä kuukausien uudelleen nimeämisen. Tuskin tammeni loukkaantuisivat, jos nimeäisimme tammikuun uusiksi. Vaikka Uusikuu. Se kertoo vuoden vaihtumisesta, uuden vuosiluvun alkamisesta, kenties uusiutumisesta ja ehkä pikkutammimetsikkönikin innostuneena jatkaisi uutta kasvuaan!

  VastaaPoista
 11. No eipä talvikuussa otetuiksi kuviasi heti huomaisi. Siellähän on vihreää melkein kuin täällä satujen saarella (aina).

  VastaaPoista
 12. Heljä, ei haittaa vaikka säätilat muuttuisivat satujensaarten kaltaiseksi!!!!!

  VastaaPoista
 13. Hei, kyllä kävin täällä jo talvikuutasi katsomassa, mihin lie kommentti hävinnyt!

  Siis talvikuu, eikä lumikuu ;) Vielä ne lumetkin tulevat!!

  VastaaPoista
 14. miiwi, jos lumet tulee, niin lähetän ne takaisin!

  VastaaPoista