torstai 10. tammikuuta 2013

Pää tinnittäääääääää


Onko kukaan koskaan ikinä mistään keneltäkään jollain tavalla jotenkin jossain määrin saanut apua helpotusta jopa ehkä parannusta pään huutamiseen, eli tinnitukseen. Aseikolla 1-10, minulla se on täys kymppi.
Korvaklinikan lääkäri totesi ykskantaan, että tähän ei ole mitään apua ei lääkettä. Koita kestää.

Onko kukaan kuullut päässyt tietämään että joku jossain olisi apua saanut?

32 kommenttia:

 1. Itseäni auttaa pieni "meteli" ympärilläni esim. radion ääni sekoittaa oman pääni sisäisen huminan.
  Yöthän ovat pahimpia, mistä myös johtuu huonosti nukutut yöt.
  Lääkärini sanoi, että on vain opittava elämään sen(kin) kanssa.

  Inhottava vaiva. Enää ei voi kuunnella hiljaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä voisi nyt sanoa, että hiljaisuus huutaa. Itsekin yritän pitää jotain meteliä, telkkua, radiota... joskus helpottaa, joskus tinnitus ylittää niidenkin äänen. pah.
   Vai että sinullakin!

   Poista
 2. Minulla on tarjota vain sympatiaa. Ei taida auttaa.

  VastaaPoista
 3. Minulla vasen korva soi ja huutaa ja sirittää koko ajan. Heti lohdutti, kun kuuli etten ole yksin, mutta ei tämä yhteinen konserttikaan kivaa ole. Joskus yöllä meinaa hermo mennä, kun ei saa nukuttua. Minullakin musiikki auttaa vähän. Yölläkin on mielilevy soimassa hiljaa, niin se saa unohtamaan sirityksen vähäksi aikaa.
  On tämä tosi inhottavaa. Olen aina rakastanut hiljaisuutta, mutta nyt sen tavoittaa enää harvoin. Joskus on hiljainen hetki, juhlallista ja upeaa. Ei sitä tajua, ennenkuin hiljaisuuden menettää.

  Valitettavasti minulla ei ole apua tarjolla, vain ymmärtävä olkapää ja rutistus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu yöt ovat pahimpia, kun yleisäänet lakkaavat. Täytyy vissiin siirtää radio makkariin ja laittaa cd:hen miellyttävää musiikkia. Kaikkea täytyy kokeilla.
   rutistus sinullekin, kanssatinnittäjä.

   Poista
 4. Järkyttävä vaiva.

  Yhdellä tutulla vuosikymmenien tinnitus katosi yhtäkkiä, kun mies oli melkein kahdeksankymmentä. Laiha lohtu. Mutta siis se voi loppuakin.

  Musiikkia korvakuulokkeista, äänikirjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kokeilen. Kokeilen mitä vaan. kaheksankymppiseen on järkyttävän pitkä matka. Olen lukenut nettitietouden asiasta läpi ties kuinka moneen kertaan. On olemassa tinnitusklinikka, mutta sen ollessa yksityinen, ei meikäläisen pienillä varoilla sinne ole mitään asiaa. Tämänkin vaivan valossa omalääkärini voisi oikeasti harkita ahdituspillerieni määrää. Eikö vaan.

   Poista
 5. Joo... suhisee, pihisee, kilikattaaaa...
  Tuttu tauti vuosikymmeniä.
  On vain tultava sen kanssa toimeen.
  Tuo kuvasi on juuri sopiva 'tinnitystä' kuvaamaan.
  Pärjäillään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahottoman ikävä elämänkumppani. Onko lääkäri sinulle tarjonnut mitään apua?

   Poista
 6. Juuri vuodenvaihteessa luin jostain artikkelia uudesta hoitomuodosta, mutta en mä sitä nyt löydä millään. Itselläni ollut vain sellaista lyhytaikaista tinnitusta kun on joutunut melusaasteeseen.

  Tämä sivuston nyt kuitenkin löysin netistä, jos joku noista vinkeistä auttaisi...
  http://www.happihoito.fi/tinnitus/hoito.htm

  No, löysinhän mä kai sen uusimman jutun...http://yle.fi/tekstitv/arkisto/hyvinvointi/uusi_tinnitushoito_lupaa_hyvaa_2731.html

  Milloin tuo sitten on Suomessa mahdollista, niin voipa kestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin olen nuo artikkelit lukenut ja todellakin tuo jenkkilöissä käytössä oleva hoitomuoto voi kestää ennen kuin se meillä hyväksytään. Ja miten siihen suhtautuu julkinen terveydenhuolto, joka on nihkeää muutenkin.

   Poista
 7. Oletpa saanut ikävän vaivan seuralaiseksi. Naskartelija potee samaa, hän kysyykin minulta joskus, kuulenko minä kun hänen korvansa soi.
  Eipä minulla ole neuvoa tarjolla. Olkapään tarjoan, ja lämpimän rutistuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hirvitys, taitaa ollakin aika yleinen vaiva! On muuten tottaa, että joskus kun oikein pää soittaa, niin tuntuu että läsnäolijatkin sen kuulevat.

   Poista
 8. Pakko myöntää, etten voi neuvoa, eikä ole kokemustakaan. Harmillinen vaiva se kuitenkin on ja vaikeasti parannettava. Stressi ehkä voisi laukaista osaltaan tällaisen vaivan. En tiedä :-o

  VastaaPoista
 9. Tiedät varmastikin Suomen tinnitusyhdistyksestä joka on Kuuloliiton jäsenyhdistys.
  Tytär perehtyi opiskeluunsa liittyen vähän enemmänkin tähän tinnitukseen ja sai sieltä hyvää tietoa ja yhdistyksen toimittamia lehtiä. Josko näissä lehdissä olisi jotain vinkkejä asian helpottamiseksi. Silloin kyllä ymmärsin miten kiusallisesta vaivasta on kysymys.
  Mutta olet varmastikin hakenut tietoa monelta taholta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt tuon yhdistyksen kotisivuilla ja ammentanut tietoa. Jotkut ovat saaneet helpotustakin.

   Poista
 10. Minulla oli yhteen aikaan;Suomessa vielä asuessa ,tinnitystä.Aika pitkäänkin se kesti,ja sitten se hävisi kuin ei mitään.JOskus harvoin on tullut hetkellisesti takaisin.En tiedä mitä neuvoa,mutta toivottavasti saat tuohon apua.

  VastaaPoista
 11. En osaa minäkään minkäänlaista apua sinulle antaa, paitsi ystävän henkistä tukea, siis lähetän ajatuksen vaivan helpottamiseksi täältä sinne.
  Sivusta seuranneena olen kyllä huomannut, että tinnitus on harmittava riesa, minun mies kärsii moisesta myös.
  Kysyinkin päivällä, kokeeko hän lainkaan täydellistä hiljaisuutta, kun esim pysähdytään jossain kaukana kaikista äänistä, eikä ole tuultakaan. Hänellä vinkuu korvissa, väliin hurina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että ei koe hiljaisuutta, on tosi tuskallista. Ja juuri hiljaisuuden keskellä tuo oma pää-ääni kuuluu voimakkaimmin.

   Poista
 12. Kiusallinen vaiva. Omani olen vielä saanut peitettyä taustaäänillä. Neuvoa en osaa, löytyiskö luonteistuotteista jotakin apua.
  Kuvasi on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinullakin!
   Piirtelin kuvaa... huomasin, että kuvalla on parempi tuoda esiin olotila, kuin sanoilla...

   Poista
 13. Voi, en!!Kuulostaa hurjalta je hermostuttavalta. Laitan energiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa, hermostuttava vaiva! Kiitos energiasta.

   Poista
 14. Minulla oli viime vuoden lokakuusta viime kesään saakka korviin kuuluvat sydämmen lyönnit.
  Sanoin siitä lääkärille, eipä hän ottanut siihen mitään kantaa, kokeili "tahtiraudalla" pään päältä mitä kuuluu ja samaa kuului. Se jäi sikseen, kunnes kesällä loppuivat kokonaan.
  En osaa auttaa sinua eikä lääkäri auttanut minua mitenkään.
  Toivottavasti loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin aika ihmeellinen juttu... sydänäänet korvissa. Hyvä kun pääsit eroon. Joskus tuntuu, että lääkäri suhtautuu tähän vaivaa jotenkin vähätellen...

   Poista
 15. Olen kuullut tuttaviltani että se on R_I_E_S_A. Ei voi sanoa että pane se pilli pois, se vaan soi. No ei sitä voi metakkaakaan pitää kotonaan kovilla hälyäänillä. Mikähän siihen auttaisi, voi en osaa sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riesa, todellakin. Välillä meinaa hermo mennä. vaan kestettävä on.

   Poista
 16. Työkaverini kärsii pahasta tinnituksesta ja hänelle apua on tuonut taustamisiikki silloin kun voi ja sen lisäksi hänelle laitetaan lähiaikoina jonkinlainen kuulolaite, minkä pitäsi helpottaa. Vielä sitä ei ole laitettu, joten en osaa sanoa onko siitä apua.

  Toivottvasti saat avun sinäkin että jaksat kestää jatkuvaa meteliä. Itse en siitä kärsi vielä ainakaan, mutta osaan kuvitella miltä se tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustaäänillä minäkin yritän helpotusta hakea... Kiitos Rauni.

   Poista