torstai 1. marraskuuta 2012

Ilkeä opettaja!


Kansakoulun ensimmäisen luokan piirukseni. "Ihmisiä syysmyrskyssä". Sata vuotta sitten. Ainoa piirus, joka on säilynyt tallessa.
Tätä ei opettaja Jahnukainen huolinut luokan seinälle. Sanoi että se on niin huono ja huolimattomasti tehty. Arvatkaa oliko paha mieli. Tähän sitten loppui "orastava taitelijanurani". Opettajalle kiitos siitä :(
-------Itse puolestani olen kerännyt lapsen ja lapsenlasten piiruksia, laatikoittain.
Keskustellut piiruksista heidän kanssaan, kannustanut jatkamaan.
Tämäkin pieni, paperinkulmaan tehty 4 vuotiaan pojan piirus on mielestäni niin valloittava!

Makroviikon haasteena: piirustus


25 kommenttia:

 1. Voi miten ajattelematon opettaja! Niin moni ihminen uskoo olevansa huono piirtämään, mutta todella harva on! Meille iskostuu alitajuntaan että on vain yksi tapa piirtää oikein. Jokainen taiteilija tietää ettei sellaista olekaan kuin oikea tapa. Jokaisella on omansa.

  VastaaPoista
 2. Jotkut opettajat ovat julmia idiootteja, ainakin ennen vanhaan oli sellaisia.

  Miten pieni kannustus voikaan tehdä hyvää, miten latistaminen voikaan vaikuttaa läpi koko elämän.

  Onneksi et uskonut opettajaa, sinusta tuli taiteilija!

  VastaaPoista
 3. Opettajat eivät aina ymmärrä, kuinka paljon saavat hallaa aikaseksi loukattuaan lapsen mieltä. Koettu on ja arvet saatu.
  Jos hän olisi ollut asiansa tasalla, hän olisi löytänyt hienon kertomuksen piirustuksistasi.

  Lapsenlapsi on onneksi perinyt mummonsa lahjat.

  VastaaPoista
 4. Onneksi tänä päivänä ymmärretään miten tärkeätä on kannustaa lasta. Ei ihme, että monilla meillä iäkkäimmillä on huono itsetunto, johtuen paljon juuri tuosta latistamisesta.
  Teillä ainakin on piirtämisen taito periytynyt!!

  VastaaPoista
 5. Olipa epäpätevä opettaja, kun noin lapselle sanoi!
  Riisui luovuutta pois, vaikka sitä pitäisi opettajan kannustaa aina vaan jatkamaan ja jatkamaan.
  Ja ihan hyvähän tuo työ näyttää olevan. Hyvä Kiiris, olet ollut jo lapsena hyvä piirtämään!

  VastaaPoista
 6. No jopas oli opettaja...
  Piirros ON hieno ja niin on venekin.

  VastaaPoista
 7. Surullista, että mukanasi kulkee vieläkin tuollainen muisto. Salli sen mennä ja iloitse osaamisestasi!
  Voi noita sanojia löytyä vieläkin, milloin mistäkin syystä. Meitä on moneksi,opettajiakin.

  VastaaPoista
 8. No jopas on opettaja suoraan sanonut :( Minusta piirustus on juuri sellainen leikkimäinen kuin tuossa iässä on osattu piirtää.

  VastaaPoista
 9. Ei ole ollut ihan kaikki pääkopassa kohdillaan kun tuon on sinulle aikanaan sanonut.

  Mutta ihanaa että sinä olet kannustanut omiasi =D

  VastaaPoista
 10. Voi ihmettä!!!Mikä opettaja :-o Minusta piirustuksesi on todella vauhdikas ja ilmeikäs, siinä tuuli viuhuu ja lapset lentävät tuulen mukana, vettäkin sataa. Myös aalloharjalla keikkuva vene on vauhdikas ja ilmeikäs.

  Opettajalla ei ollut taiteellista silmää yhtään, nyt kostat hänelle alkamalla piirtää entistä enemmän.

  (Nyt kerron sivulauseessa, miten olin elämäni ainoan kerran meediotilaisuudessa ja sinne tuli rajan takaa yksi opettaja, joka oli ollut erityisen ilkeä. Tilaisuudessa oli yksi hänen oppilaistaan, joka tunnisti kuvauksen perusteella. Tämä opettaja oli niin pahoillaan ja itkien pyysi anteeksi, miten hän voikin olla ollut sellainen.)

  VastaaPoista
 11. Onpa ollut ymmärtämätön opettaja!! Tuohan on hieno, siinä näkyy myrsky ja tuulen riepottelu. Minulla ei ole tallessa muita piirustuksia kuin ne Topeliuksen sarjaan piirretyt. Ja sitten ne tuolin alapuolella olevat!!

  VastaaPoista
 12. Olipa ilkeä ja ajattelematon opettaja! Tuostahan näkee,että sinulla oli lahjoja jo ihan pienestä lähtien.

  VastaaPoista
 13. Näkisipä opettaja blogisi nyt, varmasti peruisi tuhmat sanansa! Piirustuksesi on hyvä, olet ollut taitava jo lapsena ja suvussa kulkee taito edelleen :)

  VastaaPoista
 14. En kyllä ymmärrä alkuunkaan miten piirustus voi olla huono! Ekaluokkalaisen tekemäksi hieno tunnelma, puut taipuvat samaan suuntaan, pieni poika ponnistelee ihan selkeästi vastatuuleen, tässä on niin selkeä syysmyrsky!
  Olisin kyllä puolustanut!!!
  Tuo pikkuvene matkustajineen on niin valloittava!

  VastaaPoista
 15. Voi ei...ihan kuin minun englannin maikkani. Musersi niin etten uskaltanut vuosiin puhua/kirjoittaa englanniksi. Bloggaus englanniksi on antanut rohkeutta enkä välitä jos siellä on virheitä - niinhän meissä kaikissa! :)
  Postauksen molemmat piirrustukset on hienoja. Sinulla on tuulta sekä väriä ja pikku paatti taas on esteettisyydessään huippu! :)

  VastaaPoista
 16. Vaikka tuolloin pahoititkin mielesi, olet kuitenkin näyttänyt kaikille, että viivan ja värien taitaja olet, olit jo lapsenakin. Näkeehän sen noista piirustuksistakin, ei ole myöskään omena kauas pudonnut emopuusta.

  VastaaPoista
 17. Hienoa, että olet säilyttänyt tai on jäänyt tallelle nuo piirrustuksesi. Olisin ikionnellinen, jos minulla olisi edes yksi piirrustus alaluokilta tallella.
  Lastenlapsien piirrustukset olen mapittanut ja mappeja on jo muutama.

  VastaaPoista
 18. Opettajan sanat vaikuttavat paljon lapsen mieleen.
  Itselleni on jäänyt vastaava mieleen laulamisesta - opettaja sanoi, että mene vain sinne takariviin ja auo vain suutasi.Kaikkihan, koko luokka, olivat tietysti joulujuhlakuorossa. katsos kun luulin osaavani laulaa, jos vain laulaa mahdollisimman kovaa...
  Mukava mun kannustat lapsenlastasi.

  VastaaPoista
 19. Höh! Miten voi olla noin ikävä opettaja :(

  VastaaPoista
 20. Potku per... pläiskis! Tollaiselle maikalle. Minkähänlaisen piiroksen siitä sais?

  VastaaPoista
 21. KIITOS KAIKILLE kommenteista, yhdessä ja erikseen. Onneksi tuosta piiruksesta on kulunut aikaa... ja luulen, että tämän päivän opettajat ovat valveutuneempia ja avarakatseisempia kaikessa suhteessa. Ainakin suurin osa heistä.

  VastaaPoista
 22. Niinpä, itselläni oli todella kannustava opettja ja se auttoi...aineessa kuin aineessa opettajalla on valtaisa merkitys.

  VastaaPoista
 23. Jotenkin olet kääntänyt negaation voitoksi. Hyvä sinä! Ilman näitä upeita kuviasi olisi moni päivä paljon pilvisempi, sinä ihanainen Kiiris!

  VastaaPoista
 24. Onneksi opettaja ei pystynyt luovuuttasi kuitenkaan tappamaan. Uskoisin, että opettajat tänä päivänä osaavat olla enemmän kannustavia!

  VastaaPoista